És aconsellable fer testament?

Sí, no només pel fet que evitem promoure una acta de declaració d’hereus abintestat (que té notes comunes a l’expedient de jurisdicció voluntària), també permet donar solució a disputes entre hereus, o decidir qui s’ocuparà dels fills si falten tots dos progenitors,… i també des d’un punt de vista d’estalvi fiscal, que precisa de la redacció de certes clàusules i un estudi normatiu acurat. Per tant resulta molt beneficiós i indispensable un bon assessorament per part d’un advocat especialitzat, abans d’atorgar el testament.

En funció de les circumstàncies de cada cas resultarà necessari i convenient la redacció de clàusules especials per recollir la voluntat del testador i un estudi previ normatiu, que comprèn el tributari, atès la transcendència econòmica dels béns i drets a heretar i la seva distribució entre els beneficiaris o el nomenament d’una persona de confiança o entitat professional per a la seva realització o distribució.

Cal ressenyar el caràcter revocable del testament, sempre pot ser modificat a voluntat del testador.

És imprescindible el millor assessorament per part d’advocat especialitzat en herències, de l’àmbit successori, contacti amb nosaltres Joan Muntada Artiles Advocats Girona.

 

També et pot interessar:

Dubtes freqüents: Es pot desheretar a un fill?